Al BOE de 12 d’abril de 2020, es va publicar l’Ordre SND/340/2020 emparada en el Decret 463/2020, en relació amb les mesures excepcionals en matèria d’obres d’intervenció en edificis existents, amb entrada en vigor el mateix dia de la seva publicació. El seu efecte es mantindrà durant la vigència de l’estat d’alarma o les seves pròrrogues.
S’estableix:
— La suspensió de tota mena d’obra que suposi una intervenció en edificis existents, en els supòsits en què a l’immoble en què s’hagin d’executar es trobin persones NO relacionades amb l’activitat d’execució de l’obra, i que, per la seva ubicació permanent o temporal, o necessitats de circulació, i per causa de residència, treball o altres, puguin tenir interferència amb l’activitat d’execució de l’obra, o amb el moviment de treballadors o trasllat de materials.
— S’exceptuen d’aquesta suspensió les obres referides a l’apartat anterior en què, per circumstàncies de sectorització de l’immoble, no es produeixi cap interferència amb les persones no relacionades amb l’activitat de l’obra.
— Així mateix, queden també exceptuats els treballs i obres puntuals que es realitzin en els immobles amb la finalitat de realitzar reparacions urgents d’instal·lacions i avaries, així com les tasques de vigilància.
S’entén que en les obres de rehabilitació realitzades a les comunitats de propietaris, existeixen persones NO relacionades amb l’activitat d’execució de l’obra per causa de residència o de treball.
Respecte de la sectorització de les zones de treball, és molt difícil, atès que s’està intervenint o fent servir les zones comunes i en el cas d’intervencions en façanes, s’ha de tenir en compte que no és possible garantir la sectorització d’aquesta, si es té en compte que a causa del confinament les finestres, balcons i terrasses, són les úniques comunicacions que tenen els habitatges o les persones amb l’exterior.
Respecte de les obres amb caràcter d’urgència, s’ha de tenir en compte que són les emparades pel tràmit d’urgència de l’Ajuntament. S’estima que són les actuacions necessàries per garantir la seguretat, estanquitat i eliminació de toxicitat evitant així els danys a persones o coses.
Es recomana que totes les parts que intervenen a l’obra: Propietat o el seu Representant, Direcció d’Obra, Coordinador de Seguretat a la fase d’obra i Constructor, signin una acta o document de paralització de les obres en virtut de l’ementada Ordre SND/340/2020 publicada al BOE de 12/04/2020.
El passat dia 3 d’abril de 2025 va entrar en vigor La Llei Orgànica 1/2025, de 2 de gener, de mesures en matèria d’eficiència del servei públic de justícia i els judicis ràpids contra els ocupants d’habitatges. Aquesta llei modifica, entre altres qüestions, molta part de la legislació processal. En concret, modifica el procediment d’instrucció […]
...
Durant l’any 2024, el preu dels lloguers a les comarques gironines va disminuir, coincidint amb l’aplicació de la regulació dels preus del lloguer. La regulació també va portar a una forta disminució dels nous contractes de lloguer registrats: a Olot el descens va ser d’un 18% en un any. Per altra banda, es van desplomar […]
...
El primer pas és saber com fer la valoració d’una propietat en 5 passos. Si estàs pensant en posar a la venda el teu immoble, primer cal saber per quin preu el podràs posar al mercat i hauràs de diferenciar entre el preu de sortida i el preu final de venda, ja que molt probablement […]
...
El govern de la Generalitat, mitjançant el Decret Llei 5/2025 publicat el 26 de març, ha introduït diverses modificacions importants que afecten als propietaris d’immobles a Catalunya, especialment en l’àmbit fiscal. Les principals novetats fiscals per a aquest 2025 són les següents: Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) S’actualitza la deducció per […]
...