Després de que en una primera resolució de l’Agencia Catalana de l’Habitatge , publicada el 20 de setembre, es declaressin àrees de mercat d’habitatge tens els municipis de Blanes, Figueres, Girona i Salt i per tant, es donés continuïtat en aquets municipis a la regulació de preus de lloguer prevista en la Llei de Contenció de rendes, ara, en un segon expedient, s’afegeixen les localitats d’Olot, Palafrugell, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols.
Aquest segon expedient està, des d’aquest mateix dimecres 24 de novembre, en tràmit d’exposició al públic per un període de 7 dies. Finalitzats els tràmits administratius d’aquest expedient i publicada la pertinent resolució, aquests municipis els tornarà a ser aplicable la regulació de preus de lloguer.
La llei preveia la regulació dels lloguer només per aquells municipis que ho sol·licitin, si bé, pel primer any de la seva entrada en vigor ja determinava un nombre de municipis d’aplicació obligatòria, arribat el 21 de setembre del 2021 s’acababa aquesta obligatorietat, es així que des de aquesta data els municipis de Olot, Palafrugell, Llagostera i Sant Feliu de Guíxols tenen actualment llibertat per a establir, com a preu de lloguer, aquell import que lliurament acordin propietaris i llogaters.
Ben aviat quant es publiqui la resolució de l’ACH, aquets municipis els hi tornarà a ser aplicable els preus regulat per la llei de Contenció de rendes.
Cal recordar que aquesta llei de Contenció de rendes ha estat impugnada davant el Tribunal Constitucional tant pel Partit Popular com pel mateix govern d’Espanya i que en el projecte de Ley de la Vivienda que properament es debatrà a les Corts s’hi preveu una nova regulació dels lloguers en principi més ponderada que la prevista en la legislació catalana.
Es evident que properament seguirem parlant de la regulació dels lloguers, regulació que perjudica especialment als propietaris que tenen els pisos en millors condicions, i desincentiva la rehabilitació d’habitatges i als inversors, que són qui aporten els habitatges al mercat de lloguer.
El passat 26 de febrer, el Govern de la Generalitat de Catalunya va publicar un Decret que determina la creació del Registre de persones grans tenidores d’habitatges, entre altres qüestions. Aquest registre serveix per identificar els propietaris que tenen cinc habitatges o més en àrees de mercat tensionat, així com per determinar qui són aquests […]
...
Et convidem a visitar l’exposició “Suposem que parlem de tu-ancestres” de Lola Ventós. La inauguració d’aquesta exposició tindrà lloc el dijous 6 de març a les 19 h, a la sala de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona del carrer Ciutadans, 12. L’exhibició, organitzada per la Fundació Atrium Artis, es podrà visitar del […]
...
El subarrendament d’un habitatge es produeix quan un arrendatari decideix llogar una part o la totalitat d’un habitatge a una altra persona, coneguda com a subarrendatari. Tot i això, en aquests casos, és el primer arrendatari qui continua mantenint el seu propi contracte de lloguer amb el propietari. Això significa que es mantenen les obligacions […]
...
Els Magistrats de l’Audiència Provincial de Girona han manifestat i unificat criteris per abordar aquestes ocupacions per la via penal. Les ocupacions il·legals d’habitatges fa temps que són un problema greu per als propietaris, ja que els procediments oficials per fer-hi front són molt lents i, a més, la policia es troba amb moltes limitacions […]
...