Últimes notícies

Catalunya crea l’Índex de lloguers

 

lloguer

La consellera Meritxell Borràs va anunciar fa pocs dies la creació de l’Índex de referència del lloguer a Catalunya. Aquesta notícia, sumada a la petició de regulació dels preus de lloguer fomentada per l’Ajuntament de Barcelona, ha creat una certa confusió sobre el paper regulador dels preus de lloguer d’aquest índex.

En primer lloc volem ressaltar la dificultat de creació d’aquest índex. Per tal que sigui efectiu l’Índex ha de recollir, i així ho anuncia el govern català, les més importants peculiaritats que afecten els immobles de lloguer, atès que no tots els habitatges són iguals. Principalment ha de tenir en compte la superfície  de l’habitatge, l’estat de conservació, si està moblat o no, la ubicació o els serveis que disposi l’edifici.

+ info

El Tribunal Suprem espanyol manté que no es poden aplicar les criteris de protecció al consumidor de la sentència del tribunal europeu sobre clàusules sòl als prestataris “no consumidors”

sol

Una sentència de la Sala Primera del Tribunal Suprem, de 18 de gener de 2017, deixa clar en relació a les clàusules sòl que no es poden aplicar les normes protectores dels consumidors a aquelles persones que no tenen aquesta condició. Concretament, el Tribunal exclou de la condició de consumidors els prestataris que van adquirir la finca, per a la qual van demanar la hipoteca, per tal d’integrar-la en una activitat empresarial o professional.

+ info

Clàusules sòl. La reclamació extrajudicial dels imports indegudament pagats en les hipoteques amb clàusula sòl

 

sol

Finalment ha sortit publicat el Reial Decret Llei amb algunes directrius relatives a la reclamació dels  imports indegudament pagats en préstecs  hipotecaris amb clàusula sòl. Destaquem:

L’afectat ha d’iniciar el procediment presentant la reclamació.

El Banc te l’obligació de crear un procediment per  atendre les reclamacions, i un departament específic per a resoldre-les . Del procediment de reclamació n’han de poder tenir coneixement tots els consumidors així com dels departament que hagin de resoldre el cas i la seva adreça.

El Banc té 3 mesos per a respondre a la reclamació:

+ info

La Cambra de la Propietat Urbana celebra el 30è aniversari a Olot canviant a una seu més cèntrica

Inauguracio

Facana

La Cambra de la Propietat Urbana a Olot celebra aquest 2017 el trentè aniversari de la seva existència a la capital de la Garrotxa. La fita més destacada d’aquest aniversari és la nova ubicació de l’entitat, que s’ha traslladat al número 16, del carrer Mulleras. La Cambra ha apostat per un local més cèntric i més gran, des del qual atendrà els més de 500 associats que té als municipis de la Garrotxa. Els socis de l’entitat gaudeixen d’un ampli catàleg de serveis immobiliaris integrals, des de qüestions relatives a l’àmbit jurídic fins a l’administració de comunitats, entre d’altres.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit