Últimes notícies

No deixem que converteixin l’Índex de preus de lloguer en un “dogma de fe”

Miquel Costa3 baix

La Generalitat de Catalunya ha posat en funcionament fa pocs dies l’Índex de preus de lloguer de Catalunya, un indicador públic que permet a tothom consultar els preus dels lloguers en una determinada zona.

L’Índex en si mateix és una eina útil i transparent. En aquest sentit satisfà a tothom: propietaris, arrendadors i arrendataris. Tots agraeixen disposar d’informació a l’hora de determinar el preu del lloguer que es pot oferir per un habitatge en una determinada població i en una determinada zona.

+ info

El cost de la vida puja però l'IPC dels lloguers no

IPCgeneral

IPClloguer

Evolucio IPC en taula

A falta de conèixer el comportament de l'Índex de Preus al Consum d'aquest mes de juny, i per tant poder fer una valoració del semestre, ja hi ha coses que podem afirmar en relació al cost de la vida i l'evolució de l'IPC dels lloguers vist el comportament de l'índex general i el dels lloguers durant els cinc primers mesos de l'any. 

El gener d'aquest any l'IPC general va arribar a la seva cota màxima en anys, situant-se en un 3%, xifra que pràcticament doblava la de desembre i que ens deixava molt lluny de l'IPC negatiu del primer semestre de 2016. Després d'aquest repunt alcista, l'Índex ha fet com una molla, que després d'estirar-se s'ha arronsat. Al febrer va mantenir el 3% però al maig, després de dos mesos rondant el 2,5%, s'ha quedat en una taxa de l'1,9.

+ info

La Generalitat engega una campanya per impulsar la Inspecció Tècnica de l'Edifici

ITE

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya engega una campanya per impulsar la inspecció tècnica dirigida als propietaris dels 68.000 edificis que es van construir abans de l'any 1960 i que ja havien d'haver efectuat la Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE) abans del 31 de desembre de 2015, però que encara no ho han fet.

El 26 de maig passat, en el marc de la fira Construmat, Jordi Sanuy, director de Qualitat de l'edificació i rehabilitació de l'habitatge de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ja va presentar l'anomenada "Campanya informativa ITE".

+ info

Ajuts al lloguer en el Plan Estatal de Vivienda 2018-2021

plan

Comencem amb aquest un seguit d'articles per analitzar les directrius del nou Plan de Vivienda 2018-2021 presentat recentment pel Ministeri de Foment. Ara aquest pla està a debat en les diferents comunitats autònomes. El Plan recull un ampli ventall d'ajudes i de mesures incentivadores per tal d'aportar solucions que ajudin a resoldre els problemes que a molts ciutadans els comporta l'accés a l'habitatge. En general val a dir que el nou pla, si més no en aquestes directrius inicials, es preveu més generós i destina més recursos que els anteriors.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit