Últimes notícies

Els preus dels habitatges de lloguer a Girona, Figueres i Olot pugen el tercer trimestre de l’any

Grafic1

Aquest darrer trimestre de l’any el preu dels habitatges de lloguer a Girona, Figueres i Olot ha crescut de manera sensible. En el cas de Girona, el cost mitjà de lloguer se situa en 513 euros, i supera la mitjana de l’any, fixada en 500 euros. Aquesta circumstància no es produïa des de finals de l’any 2011.Pel que fa a Figueres el creixement situa ja el preu del lloguer en una mitjana de 417 euros, per sobre del valor mitjà de 400 euros. A Olot és a l’única capital on els preus ascendeix moderadament però encara es mantenen dins l’índex mitjà anual dels 350 euros. Aquestes són les xifres que proporciona un estudi que amb caire trimestral porta a terme la Cambra de la Propietat de Girona sobre aquestes tres ciutats. L’informe s’elabora en base als contractes de lloguer d’habitatges i en queden exclosos els arrendaments per a usos que no siguin l’habitatge, També hi resten a fora, els contractes de lloguer dels habitatges que tot i ser destinats a ús residencial es caracteritzen per la seva temporalitat (pisos d’estudiants, per desplaçaments laborals i altres).

+ info

Torna a ser vigent la llei sobre l'impost dels habitatges buits

El 31 de desembre es produirà la meritació de l’impost d’aquest any 2016 i per tant se n'haurà de fer efectiu el pagament

245 impost habitatges buits

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha aixecat la suspensió cautelar que pesava sobre la Llei 14/2015, de 21 de juliol, reguladora de l’impost sobre els habitatges buits. La decisió del TC permetrà que la Generalitat torni a gravar amb l'impost els bancs, les entitats financeres i les persones jurídiques amb “habitatges buits durant més de dos anys sense causa justificada”. Aquest impost va permetre recaptar l’any passat 11,3 milions d’euros, que es van destinar a la compra de 260 pisos per engrossir el parc públic d’habitatges socials, que a Catalunya està molt per sota de països com ara França, Alemanya o el Regne Unit. La Llei, a part de voler injectar uns diners a les arques públiques catalanes, vol ser un motiu perquè els bancs i els grans propietaris immobiliaris s’animin a llogar habitatges que fa anys que estan buits. N’hi ha més de 45.000 a Catalunya, segons la Generalitat.

+ info

Més obligacions a les Comunitats: Comunicar-se amb l'administració

Edifici Praga

A les Comunitats de propietaris cada dia s'imposen més obligacions. Les últimes, que ho van ser amb Hisenda, van ser les obligacions de presentació de les declaracions fiscals corresponents als models tributaris 347 i 184 (que són, respectivament, les declaracions informatives anuals d’operacions amb terceres persones i d’entitats en règim d’atribució de rendes).

A partir d'ara encara se’ls complica més la vida.

+ info

Ampliem i modernitzem les dependències de lloguer i venda d’habitatges de l’oficina del C/Ciutadans per oferir millors serveis

Cambra1

Cambra3

Cambra2

Des de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona hem aprofitat l’aturada estival per ampliar i modernitzar les oficines de lloguer i venda d’habitatges que hi ha al carrer de Ciutadans. Les millores han consistit en l’ampliació de la superfície de l’equipament. Hem modernitzat l’aparador; ara els pisos els mostren uns expositors enllumenats amb llums de baix consum (leds) que criden molt l’atenció dels transeünts i que permeten una millor visualització dels habitatges allà exposats. Més enllà dels canvis estrictament materials, hem incorporat una altra persona a l’equip que atén els propietaris i a les persones que cerquen pis ja sigui de lloguer o de compra.

Aquest conjunt d’accions ens permetrà oferir millors serveis i es produeix en un context de una forta activitat en el mercat del lloguer d’immobles tant a la ciutat de Girona com a la resta de comarques gironines. En menor mesura, però també en una clara tendència alcista, segons tots els indicadors que es van publicant, s’aprecia una major activitat en  la compra-venda dels habitatges,  Aquesta major activitat en el lloguer, es tradueix en un petit increment dels preus , segons constata l’últim estudi de preus confeccionat per la Cambra corresponent al tercer trimestre del 2016.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit