Últimes notícies

La Cambra contribueix a impulsar entre els propietaris i llogaters el programa “Sempre acompanyats” de la Creu Roja

La Cambra contribueix a impulsar entre els propietaris i llogaters el programa “Sempre acompanyats” de la Creu Roja

Sempre Aompanyats

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona col·labora ja des de fa alguns mesos amb la Creu Roja i les institucions impulsores del programa “Sempre acompanyats”, que té per objectiu detectar i evitar les situacions de soledat i d’aïllament de la gent gran.

La Cambra difon entre els socis, propietaris i llogaters les virtuts de la campanya, alhora que convidem tothom que detecti algun possible cas de soledat no volguda que es posi en contacte amb aquest avi o àvia i l’informe sobre l’existència d’aquest programa que pot alleugerir la seva situació personal. En els casos més extrems, la Cambra insta a derivar a la Creu Roja aquells casos que presenten una major complicació.

+ info

Evolució dels preus dels habitatges de lloguer a Girona, Figueres i Olot (2n trimestre de 2016)

grafic1

Girona per segon trimestre consecutiu manté valors inferiors al preu referent dels 500€. Aquest segon trimestre del 2016 el preu promig és de 475€

Figueres i Olot repeteixen un trimestre més el mateix valor: 400€ i 350€, respectivament 


preus


 

Aquest gràfic mostra la variació trimestral que registren les rendes de lloguer al llarg dels últims vuit anys.

+ info

S'acumulen sentències contra els ajuntaments per l'impost municipal de la plusvàlua

plus

L’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU) es paga a l’administració municipal quan es ven, es dóna o s’hereta un immoble. Es tracta, doncs, d’un tribut de caràcter local que representa una gran font de recursos per a les arques dels ajuntaments.

Aquest impost
 es calcula mitjançant l’aplicació d’una tarifa municipal sobre el valor cadastral del solar de naturalesa urbana i grava l’increment del valor del terreny. No obstant això, s’ha anat liquidant amb independència de si efectivament es produïa o no aquest increment de valor, fins i tot en cas de pèrdues obtingudes respecte a la variació del valor del terreny entre la data d’adquisició i la de transmissió.

+ info

L’IPC dels habitatges de lloguer tendeix a l’alça mentre l’índex general s’enfonsa

L’IPC dels habitatges de lloguer està en el seu nivell més alt des de, com a mínim, març de 2014. Malgrat tot, continua sent negatiu d’una dècima (-0,1). Aquesta tendència a la reducció de l’IPC s’ha accentuat des del mes de desembre. Des d’aleshores, l’índex ha recuperat tres dècimes i se situa lluny ja d’aquell -0,4 que va ser la tònica imperant al mercat des de juliol de 2015 fins al mateix desembre de l’any passat. Per comprovar l’evolució a l’alça del preu del lloguer només cal fixar-se en com l’Índex s’ha anar recuperant en els últims dos anys i mig. Si al març de 2014 l’Índex es desplomava fins al -0,7 (cosa que indicava que els preus dels lloguers eren baixos i que la demanda era escassa) i arribava al -0,8 l’estiu d’aquell any, la tendència darrerament ha estat a acostar-se al 0. De continuar així la tendència és molt possible que a finals d’any per primer cop en molt temps l’IPC estigui en xifres positives pel que fa als habitatges de lloguer.

+ info

Tens dubtes o suggerències? Fes-nos-els arribar:
Categoria:
Email:
Assumpte:
Missatge:
Quants dits té una mà ?

CPU-logo-petit